Borstvoeding

Veel vrouwen willen na de bevalling graag borstvoeding gaan geven. Vaak zeggen ze daar zelf bij ‘als het lukt’.
In principe is borstvoeding een normale lichamelijke functie die bij vrijwel alle vrouwen en kinderen kan lukken. Het is alleen wel iets dat de moeder en/of het kind voor het eerst gaan doen. Alles wat u voor het eerst doet heeft even tijd nodig voordat het soepel gaat. Bovendien begint u met borstvoeding geven op het moment dat u net bevallen bent, vaak moe en onder de indruk. U bent net moeder geworden, de wereld staat op zijn kop en uw hormoonhuishouding is flink in de weer.Het is daarom prettig als u al het een en ander weet over het geven van borstvoeding voordat u er zelf aan gaat beginnen. Daarom geven wij u tijdens de zwangerschap al een boekje over borstvoeding mee. Mocht u vragen over borstvoeding hebben of problemen bij het voeden verwachten vanwege uw voorgeschiedenis, bespreek dat dan met ons op het spreekuur. 

Wij komen tot aan huis om u te begeleiden bij het geven van borstvoeding.Vaak genoeg zijn de (nieuwe) moeders nog onzeker en willen ze graag weten of ze het goed doen. Na enkele sessies lukt het al aardig en kunnen ze zelfstandig en vastberaden te werk gaan.

Laat u de kraamzorg door ons doen, dan hoort de lactatie-begeleiding er vanzelfsprekend bij.

Voor vragen kunt u ons gerust een mail sturen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.