Postnatale Zorg

Dit houdt in de begeleiding van u en uw kind na de bevalling. Hopelijk is alles voorspoedig verlopen en kijkt u met een goed gevoel terug op deze grote gebeurtenis!
De eerste week na de bevalling noemen we het kraambed. Een normaal kraambed wordt thuis doorgebracht. Tijdens het kraambed herstelt de moeder van de bevalling en wennen de ouders aan de nieuwe situatie met een baby in huis. De baby zelf moet zich in die week ‘bewijzen’. Het kind moet de eigen temperatuur op peil houden, goed gaan drinken en de stofwisseling komt op gang. Wij kunnen in de eerste week iedere dag voor een uurtje komen voor de medische controles en de verzorging van moeder en kind. Daarnaast helpen wij de jonge ouders op weg om de verzorging van het kind zelf te gaan doen.
Ongeveer zes weken na de bevalling doet de vroedvrouw nog een laatste controle bij de jonge moeder. De nadruk ligt bij deze nacontrole op het herstel van de vrouw na haar zwangerschap en bevalling en het verloop van de ontzwangering. Daarnaast komt aan de orde hoe de jonge moeder haar zwangerschap, bevalling en de eerste tijd met haar kind heeft ervaren en hoe zij zich in het moederschap voelt.
Hopelijk geeft dit stukje een duidelijk beeld van de rol die wij als vroedvrouwen tijdens uw zwangerschap spelen. Mochten daarover nog vragen zijn dan beantwoorden wij die graag tijdens het spreekuur.

Wij bieden diverse kraamzorg pakketten aan.
Indien er vragen hieroomtrent zijn, kunt u telefonisch contact met ons opnemen
 
 
Voor vragen kunt u ons gerust een mail sturen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.